Pelayo Gastro Trinquet

La nostra història

La història d'un espai emblemàtic.

El centenari Trinquet de Pelayo va ser inaugurat el dijous 20 d'agost de 1868. Des dels seus inicis, aquest espai esportiu es va convertir en referent de l'esport dels valencians: la pilota. Anys més tard va adquirir el sobrenom de “La Catedral de l’escala i corda”. Cap pilotari és considerat primera figura sense haver triomfat abans en les seues lloses. Hui dia és l'únic espai per al joc de la pilota valenciana a la ciutat de València. Entre les grans figures que han triomfat en La Catedral citarem a Nel de Murla, Alberto Arnal “Quart”, Juliet d’Alginet, Antoni Reig Ventura “Rovellet”, Paco Cabanes “Genovés” i, més recentment, Francesc Xavier Puchol i Catalunya “Puchol II”.

En 1976 es va realitzar una gran reforma: va passar a ser un espai cobert, amb llum artificial, marcadors electrònics i graderies més còmodes. En 2015, després d'uns mesos en què es va témer per la supervivència del trinquet, va ser adquirit i restaurat novament per un empresari valencià. Finalment, el 7 d'octubre va reobrir les seues portes per a delit de tots els aficionats a aquest esport.

Gastronomia i esport

El 9 d'octubre de 2017 es va inaugurar l'espai gastronòmic que hui és Pelayo Gastro Trinquet. El restaurant, situat en l'avantsala del recinte esportiu, és el pioner del Grup Gastro Trinquet a la ciutat de València. Des de la seua inauguració va despertar gran interés tant entre els veïns de València com entre visitants i turistes. El conjunt escultòric creat en fusta de vareta per l'artista faller Manolo García presideix el saló i crea el marc perfecte per a gaudir de la cuina de Pablo Margós i Chimo Faubell, xef executiu del Grup i cap de cuina de Pelayo, respectivament. Si vols viure l'experiència completa, gastronòmica i esportiva, els dijous i els dissabtes a la vesprada es disputen partits de pilota valenciana.

la nostra
carta

La nostra carta està basada en la gastronomia valenciana, productes de proximitat i el toc de les brases, sense oblidar els arrossos tant secs com melosos. Per a acabar, un toc dolç amb versions actuals de postres valencians.

La recomanació de Chimo Faubell

Titaina marinera. És el plat més popular del barri del Cabanyal. La versió que preparem en Pelayo resulta deliciosa. No hi ha millor manera de començar un menjar o acompanyar un bon esmorzar.

Bienvenidas

Bienvenidos

Bienvenidas

Bienvenidos

Bienvenidas

Bienvenidos

Galeria